Kolda píše:
Zdravím,
jen dotaz ke stabilitě Stanga 2016 při rychlosti 200+ na rovince, auto sníženo, pouze pružinami Eibach, tlumiče série.
Podložky Eibach, každá strana +25mm.
Nad 200km/h pozoruji, že auto se chová hrozně nestabilně, pocitově chodí ze strany na stranu, jde to hrozně cítit, zkoušel jsem na dálnici
i 250+ a tam je to úplná tragédie.
Má někdo podobnou zkušenost? Případně, jestli tohle dělá i sériové auto?
Někde jsem četl, že vyměnit pouze pružiny je problém, že to chce komplet kit včetně tlumičů, tak se právě ptám, jestli
třeba někdo neví, zda právě tohle může být ten problém,
Díky moc, Honza
Ahoj,
zdravím také .
Již jsem to psal mnohokrát (omlouvám se na ton

) , ale pouze snížení pružin je ta nejhorší věc alespoň pro mě :
1. geometrie nápravy je daní v jasné jízdní výšce
2. pokud snížím tak musím minimálně na geometrii s nákupní cenou okolo 1 mil korun - tedy ta co umí 3d a navíc umí vypočítat korekce geometrie v jiné jízdní výšce

a k tomu slušně proškolený personál - u nás máme poslední model Hunter - Made in USA -
http://www.hunter.com/alignment-systems3. u modelu S550 je auto velmi citlivé na jízdní výšku - jelikož nápravy jsou víceprvkové - tak pouze snížení bez změny délky ramen a nastavení zcela jiné geometrie udělá je blázen neznalý problematiky
4. předěláváme skoro týdne auta takto domršená a nebezpečná

- jedna fiirma BS..... nebudu celé psát seká krátké pružiny Eibach jako na drátku , ale auta jsou nejezditelná
5. nabízím zcela zdarma svezení v našem podvozku - kdykoliv se je možno objednat.
Prosím , ještě jednou se omlouvám , ale svěřte svá auta odborníkům a ne diletantům
Johan