Ahoj všichni,
pokud zakládám topic na nevhodném místě, tak se předem omlouvám, ale nenašel jsem nikde asi lepší místo. Plánuji si také splnit "sen" a pořídit si poníka.

Když pominu starou "krásnou" klasiku, tak o něm opravdově sním od roku '05, kdy dostal po dlouhé odmlce konečně zpět ty správné muscle křivky a já ještě neměl ani papíry.

To bylo rázem "vytapetováno" v pokoji na A4 fotkami z tiskárny.

Nejsem žádný milovník živých koňů a vždy jsem říkal, že: "Jediného koně, co budu opravdově milovat bude ve znaku mého auta!"

Řídil jsem ho jen jednou a to jako dárek k narozeninám na 30 min na letišti ve verzi California Special (což člověka spíš nas..., než potěší

že by z toho nevylezl nejraději. Nejblíže ke koupi jsem měl v roce 2013, když jsem byl na 3 měsíce v Texasu, ale nakonec vyhrála praktičnost na cestování/spaní a koupil jsem Chevy Tahoe 5.7, nelituji toho, ale teď cítím, že nastal ten pravý čas, se konečně rozhoupat a jdu do něj!
- rozpočet mám max. 350-400 000 Kč a koukám po páté generaci od roku 2005 až na co budou peníze

(preferuji raději starší model za ty peníze a v pořádku, než nejlevnější facelift a v pr...!)
- motorizace 4.0 SOHC V6, 210 HP fastback, convertible se mi moc nelíbí
- manuál/automat
- přivezu si ho zřejmě z Německa, v ČR je to bída s inzeráty
A tak jsem Vás chtěl poprosit o nějaké rady do začátku. Žádného konkrétního vyhlídlého zatím nemám. Samozřejmě pár inzerátů mě zaujalo, ale čekám na prodej aktuálního vozu a tak se raději na žádného nefixuji, ať nejsem zklamán, že ho někdo vyfoukne, než prodám svoje a dále se také nechci hlavně unáhlit a nejdříve si nechat poradit od Vás zkušených (na svoje auto jsem ještě ani inzerát nedal, dokud nebudu mít dost informací o budoucím).
- v první řadě, dá se do 350-400 000 Kč koupit kvalitní stroj v mém rozpětí r.v. a motorizaci?
- je spolehlivější automat, či manuál (co se i servisu týče)?
- co servis a najeté kilometry/míle při koupi, kdy se dělají důležité servisní úkony (rozvody, atp...)
- a vůbec na co všechno si dát při koupi pozor? Co se týče amerik, tak jsem mimo mé 3měsíční povození v Chevym a lehké teorii panic!
- při koupi z EU jsem četl, že musí být na EU SPZ registrován alespoň půl roku, abych v ČR neplatil clo, je to tak?
Jsem z Roudnice nad Labem (30 km od Prahy), nejradši bych se ovšem s někým sešel osobně a popovídal si o těchto věcech, popřípadě se svezl

je toho spousta na co jsem se určitě zapoměl zeptat, pokud by jste na mě měl někdo čas a vlastnil v nejlepším případě co sháním, byl bych moc rád. S koupí to myslím opravdu vážně a tak bych nerad udělal chybu! Přijel bych samozřejmě já za Vámi, pokud někdo nebudete vejletit poblíž.
Děkuji předem za rady a tipy...
Marty